Hans de Zwart

Hans de Zwart

Hans de Zwart

Hans de Zwart was directeur van de digitale burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom en komt daarmee op voor vrijheid van communicatie en privacy op het internet. In het verleden was hij Senior Innovation Adviser for Global HR and Learning Technologies bij Shell, daarvoor Moodle consultant bij Stoas Learning en hij begon zijn carrière als docent bewegingsonderwijs op een middelbare school in Amsterdam Zuidoost.

Zijn werkveld is het raakvlak tussen technologie (die hij het liefste "open" ziet) en maatschappelijke ontwikkelingen, vaak bekeken vanuit het perspectief van de rechten van burgers. Hij weet dat technologie altijd óók politiek is en gelooft in de kracht van design.

Je kunt altijd een gesprek met hem beginnen over: een goed boek dat je recent gelezen hebt, jongleren, filosofie, vrije software, dominoën of The Big Lebowski.

Hij leest en plein publiek en twittert zo af en toe.

Gebruik deze foto voor online of gedrukte materialen en bekijk zijn spreek voorkeuren (in het Engels). Je kunt deze bio als Markdown, text of PDF downloaden en hij is ook in het Engels beschikbaar.