Hans de Zwart

Hans de Zwart
Hans de Zwart

Hans de Zwart is onderzoeker en docent op de Hogeschool van Amsterdam. Als filosoof houdt hij zich bezig met de ethiek en filosofie van technologie. Hij is een van de oprichters en zit in het bestuur van het Racism and Technology Center.

Eerder was Hans directeur van de digitale burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom en kwam hij daarmee op voor vrijheid van communicatie en privacy op het internet. Daarvoor was hij Senior Innovation Adviser for Global HR and Learning Technologies bij Shell, Moodle consultant bij Stoas Learning en hij begon zijn carrière als docent bewegingsonderwijs op een middelbare school in Amsterdam Zuidoost.

Zijn werkveld is het raakvlak tussen technologie (die hij het liefste “open” ziet) en maatschappelijke ontwikkelingen, vaak bekeken vanuit het perspectief van de rechten van burgers. Hij weet dat technologie altijd óók politiek is, is geen fan van intellectueel eigendom en gelooft in de kracht van design.

Je kunt altijd een gesprek met hem beginnen over: een goed boek dat je recent gelezen hebt, jongleren, filosofie, vrije software, dominoën of The Big Lebowski (waarover hij de definitive zoekmachine heeft gemaakt).

Hij is zijn eigen systeembeheerder, leest en plein publiek, en stuurt zo af en toe een nieuwsbrief.

Gebruik deze foto voor online of gedrukte materialen en bekijk zijn spreekvoorkeuren (in het Engels) als hij op jouw evenement komt spreken. Deze bio is ook in het Engels beschikbaar.